Gas Properties


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gas Properties
Опис Virtual experiments to demonstrate simple gas laws.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Boyle's Law, Charles's Law and Gay Lussac's Law
Симулации Gases Intro (HTML5)


Автори Ann Alu
Школо / Организација West Georgia Technical College
Поставено 17.11.21
Обновено 17.11.21