Hooke's LAw


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Hooke's LAw
Опис Lab Designed to determine the spring Constant of three springs using the phet simulation
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Graph, Hooke, Spring, Spring constant, k-value
Симулации Masses and Springs: Basics (HTML5)


Автори Bruce Spurrell
Школо / Организација nlesd
Поставено 21.2.21
Обновено 21.2.21