projectile motion


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов projectile motion
Опис the work sheet will show you how to measure the time of flight and the range, with phet simulation and with the equation also there are an exercise without answer .
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови horizontal, projectile, range, two dimension
Симулации Движење на проектил


Автори Adnan Jabari
Школо / Организација university of sharjah
Поставено 23.11.20
Обновено 23.11.20