Middle School - series and parallel circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Middle School - series and parallel circuits
Опис Guided PHET inquiry tasks with a data style task at the end.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Домашна работа
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Year 9, circuits, electricity, physics
Симулации Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5)


Автори Chris Straughan
Школо / Организација Sunshine Coast Grammar school
Поставено 22.10.20
Обновено 22.10.20