Guia do Estudante - Encontre o Vetor Resultante


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Guia do Estudante - Encontre o Vetor Resultante
Опис Guia do Estudante - Encontre o Vetor Resultante
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови método do polígono, soma de vetores, vetor resultante
Симулации Vector Addition (HTML5), Vector Addition: Equations (HTML5)


Автори RONIVAN SOUSA DA SILVA SUTTINI
Контакт е-маил ronivan.silva@ifms.edu.br
Школо / Организација RONIVAN SOUSA DA SILVA SUTTINI
Поставено 22.8.20
Обновено 22.8.20