Series, parallel circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Series, parallel circuits
Опис This is a 80 minutes lab where students learn the potential difference, and current relationship in series and parallel circuits by adding more resistors to the circuit.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Англиски
Клучни зборови DC, Series, ammeter, circuit, current, parallel, resistor., voltmeter
Симулации Circuit Construction Kit: DC (HTML5)


Автори Bilal Sengez
Контакт е-маил bilalsengez@gmail.com
Школо / Организација School of Science and Technology
Поставено 23.7.20
Обновено 23.7.20