RC Circuits


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов RC Circuits
Опис
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Time constant, charging and discharging capacitor
Симулации Конструкција на струјно коло (AC+DC), Конструкција на струјно коло-лабораторија (AC+DC)


Автори Inna Karelefsky
Контакт е-маил ikarelefsky@ccac.edu
Школо / Организација CCAC
Поставено 15.6.20
Обновено 15.6.20