collision in one and two dimensions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов collision in one and two dimensions
Опис The student will do the collision experiment, elastic and inelastic and then verify the law of conservation of momentum and the conservation of kinetic energy,for both collision in one dimension and collision in two dimensions.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Remote Learning, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови collision, conservation of momentum, elastic, inelastic, kinetic energy
Симулации Судари во механиката


Автори Nawal Nayfeh
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 20.5.20
Обновено 20.5.20