Capacitors - Introduction-


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Capacitors - Introduction-
Опис Study the parameters affect the capacitance of a parallel plate capacitor
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Додипломски - Напредно
Тип Guided Activity, Remote Learning, Демонстрација, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Capacitor, capacitance, permitivity
Симулации Кондензатор, Capacitor Lab: Basics (HTML5), Charges and Fields (HTML5), Интерполација на податоци


Автори Bassam Rashed
Школо / Организација University of Sharjah
Поставено 10.5.20
Обновено 10.5.20