Corona vírus vs lançamento de projéteis


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Corona vírus vs lançamento de projéteis
Опис Corona vírus vs lançamento horizontal de projéteis. Cálculo do tempo de voo e do alcance.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Дипломиран, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски
Клучни зборови Corona, lançamento, motion, projéteis, projectile, vírus
Симулации Projectile Motion (HTML5)


Автори Cleison Lima
Контакт е-маил cleisonadnet@gmail.com
Школо / Организација Cleison Lima
Поставено 26.3.20
Обновено 26.3.20