Átomo de hidrogênio (modelo de Bohr)


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Átomo de hidrogênio (modelo de Bohr)
Опис Plano de aula com roteiro de atividades para explorar o modelo de Bohr para o átomo de hidrogênio; emprego da simulação do átomo de hidrogênio com roteiro de atividades, contemplando 13 questões.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Guided Activity, Демонстрација, Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Bohr; hidrogênio; espectro; quantização
Симулации Модел на атомот на Водород


Автори Fábio Bartolomeu Santana
Школо / Организација Instituto Federal do Paraná - IFPR
Поставено 24.2.20
Обновено 24.2.20