Exploring Equations


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Equations
Опис Students use properties of equality and order of operations to write and solve linear equations in one variable
Предмет Математика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови equations, linear, multi-step
Симулации Equality Explorer (HTML5)


Автори Akili Obika
Школо / Организација Boulder High School
Поставено 5.6.19
Обновено 5.6.19