Energia cinetica y potencial, calculo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energia cinetica y potencial, calculo
Опис Calcular la energia cinetica, potencial y trabajo del patinador
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Шпански (Мексико)
Клучни зборови Energia cinetica
Симулации Енергија во скејт-паркот, Енергија во скејт-паркот: Основна верзија (HTML5), Енергија во скејт-паркот: Основна верзија


Автори Gerardo Sarmiento
Школо / Организација CETis 63
Поставено 15.5.19
Обновено 15.5.19