Movimento Uniforme e Uniformemente Variado


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Movimento Uniforme e Uniformemente Variado
Опис Esta atividade está relacionada com o Movimento Uniforme e Uniformemente Variado.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Velocidade, aceleração, posição, tempo.
Симулации Шетач (променливо праволиниско движење)


Автори Cremilson Souza
Контакт е-маил cremilson33@gmail.com
Школо / Организација Escola Estadual Antonio Caio
Поставено 3.5.19
Обновено 3.5.19