Virtual Density


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Density
Опис Students to determine relationships between mass, volume, and density.
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови density
Симулации Густина


Автори Jim Hewitt
Школо / Организација John F. Kennedy Middle School
Поставено 6.3.19
Обновено 6.3.19