Força, Massa e Aceleração (Básico) no OA "Forces and Motion: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Força, Massa e Aceleração (Básico) no OA "Forces and Motion: Basics (HTML5)"
Опис
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови aceleração, força, massa, velocidade
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 19.11.18
Обновено 19.11.18