Eletrodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Eletrodinâmica (Atividades) nos OA's do PhET
Опис
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Discussion Prompts, Guided Activity, Домашна работа, Друго
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Corrente, Eletricidade, Eletrodinâmica, Resistência, Voltagem
Симулации Capacitor Lab: Basics (HTML5), Charges and Fields (HTML5), Circuit Construction Kit: DC (HTML5), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), Faraday's Law (HTML5), Омов закон (HTML5), Отпорност на жица (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 19.11.18
Обновено 19.11.18