Cinemática (Atividades) nos OA's do PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Cinemática (Atividades) nos OA's do PhET
Опис Atividades envolvendo conceitos de Cinemática utilizando os OA's do PhET
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Демонстрација, Домашна работа, Друго, Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови cinemática, movimento, tempo, velocidade
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5), Projectile Motion (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 23.10.18
Обновено 23.10.18