2ª Lei de Newton e Força de Atrito no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов 2ª Lei de Newton e Força de Atrito no "Forces and Motion: Basics (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo a 2ª Lei de Newton e a Força de Atrito utilizando o OA "Forces and Motion: Basics (HTML5)"
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови 2ª Lei de Newton, Movimento, atrito, força
Симулации Сили и движење - Основи (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 3.10.18
Обновено 3.10.18