Pressão Hidrostática (Conceitos) no "Under Pressure (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Pressão Hidrostática (Conceitos) no "Under Pressure (HTML5)"
Опис
Предмет Географија, Друго, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови densidade, gravidade, pressão hidrostática, volume
Симулации Хидростатички притисок (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 26.9.18
Обновено 26.9.18