Logaritmo e Função Logaritmo


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Logaritmo e Função Logaritmo
Опис Utilizamos o objeto pH Scale como motivador para o ensino da noção de logaritmo e introdução a Função Logaritmo.
Предмет Математика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Discussion Prompts, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Ácido-Base, Função Logaritmos, Logaritmo, pH
Симулации рН Скала (HTML5)


Автори Wedson Francelino Ribeiro Noronha, Francisco Régis Vieira Alves
Школо / Организација IFCE
Поставено 24.9.18
Обновено 8.10.18