Colisões Inelásticas no "Collision Lab"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Colisões Inelásticas no "Collision Lab"
Опис Plano de aula e atividades envolvendo Momento Linear e Colisões Inelásticas utilizando o OA "Collision Lab"
Предмет Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови colisões, massa, momentum, quantidade de movimento, velocidade
Симулации Судари во механиката


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 17.9.18
Обновено 17.9.18