sperimenta e rispondi


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов sperimenta e rispondi
Опис la tabella proposta guida lo studente all'autoapprendimento attraverso la sperimentazione secondo il modello IBL. (attività del Modulo EPICT "Simulazioni")
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Италијански
Клучни зборови Kirchhoff, Ohm, autoapprendimento, circuito, misura corrente, misura tensione, tabella
Симулации Просто струјно коло (Батерија-Отпорник), Напон на батеријата, Конструкција на струјно коло (едносмерна струја), Circuit Construction Kit: DC - Virtual Lab (HTML5), ИСХРАНА И ВЕЖБАЊЕ, Отпорност на жица (HTML5), Сигнал и проводник


Автори giuliana lo giudice
Школо / Организација liceo Statale Giorgione
Поставено 13.9.18
Обновено 13.9.18