Ondas Mecânicas (em corda) no "Wave on a String (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Ondas Mecânicas (em corda) no "Wave on a String (HTML5)"
Опис
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго, Средна школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови amplitude, frequência, ondas, velocidade
Симулации Бранови на жица (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Контакт е-маил arturecoba@hotmail.com
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 11.9.18
Обновено 11.9.18