Lei de Hooke e Força Elástica no "Hooke's Law (HTML5)"


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lei de Hooke e Força Elástica no "Hooke's Law (HTML5)"
Опис Plano de aula e atividade sobre a Lei de Hooke utilizando o OA "Hooke's Law (HTML5)".
Предмет Географија, Друго, Математика, Физика
Ниво Висока школа, Друго
Тип Guided Activity, Домашна работа, Друго
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Força, Lei de Hooke, constante da mola
Симулации Hooke's Law (HTML5)


Автори Artur Araújo Cavalcante e Gilvandenys Leite Sales
Школо / Организација Instituto Federal de Educação, Ciância e Tecnologia do Ceará (IFCE)
Поставено 4.9.18
Обновено 4.9.18