Uma proposta de interdisciplinaridade


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Uma proposta de interdisciplinaridade
Опис A utilização de balanceamento de equações químicas para um estudo de resoluções de sistemas lineres
Предмет Математика, Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 120 минути
Одговорите се вклучени Да
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови Balanceamento de equações; Sistemas Lineares;
Симулации Изедначување на хемиски равенки (HTML5)


Автори Ana Carla Pimentel Paiva ; Francisco Régis Vieira Alves
Школо / Организација Ana Carla Pimentel Paiva
Поставено 30.8.18
Обновено 30.8.18