[tradução] Gravidade, Orbitais e leis de Kepler


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов [tradução] Gravidade, Orbitais e leis de Kepler
Опис Tradução com modificações de "Gravity, Orbits and Kepler's Laws", autor: Rhoda Berenson.
Предмет Астрономија, Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови astronomia, gravidade, leis de kepler, orbitais
Симулации Гравитација и орбити (HTML5), Гравитација и орбити


Автори Amanda Santos
Школо / Организација Universidade Federal de Juiz de Fora
Поставено 2.6.18
Обновено 2.6.18