Rutherford's Gold Foil Experiment


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Rutherford's Gold Foil Experiment
Опис
Предмет Физика, Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Atom, Rutherford, Structure
Симулации Рутерфордово расејување (HTML5)


Автори David Pepple
Контакт е-маил peppda@wapak.org
Школо / Организација Wapakoneta City Schools
Поставено 25.10.17
Обновено 25.10.17