States of Matte Inquiry


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов States of Matte Inquiry
Опис This activity takes students through an inquiry-based exploration of states of matter, particle motion, and phase changes.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови phase changes, phases, states of matter
Симулации States of Matter: Basics (HTML5)


Автори Jeff Drach
Школо / Организација York Community High School
Поставено 31.8.17
Обновено 31.8.17