Testando o PhET


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.Наслов Testando o PhET
Опис Esta atividade é apenas introdutória ao simulador PhET.
Предмет Физика
Ниво Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Португалски (Бразил)
Клучни зборови primeiro contato
Симулации Function Builder: Basics (HTML5)


Автори Carlos Santi
Контакт е-маил carlos.santi@metodista.br
Школо / Организација Universidade Metodista de São Paulo
Поставено 6.8.17
Обновено 6.8.17