Newton's Gravitation Law


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Newton's Gravitation Law
Опис Activity allows students to derive Newton's Gravitation Law by using data collected from the simulation.
Предмет Астрономија, Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Newtons; gravity; Newton's gravity equation
Симулации Лабораторија за гравитациона сила


Автори Simon Lees
Школо / Организација St Hildas
Поставено 15.7.17
Обновено 15.7.17