Inquiry Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Inquiry Lab
Опис Students engage in an inquiry lab
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Guided Activity
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Induction
Симулации Faraday's Law (HTML5)


Автори Jeff Drach
Школо / Организација York Community High School
Поставено 21.2.17
Обновено 21.2.17