Hubungan Antara Tegangan, Kuat Arus Dan Hambatan Listrik


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Hubungan Antara Tegangan, Kuat Arus Dan Hambatan Listrik
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Индонезиски
Клучни зборови Hambatan Listrik, Kuat Arus, Tegangan, hukum ohm
Симулации Конструкција на струјно коло-лабораторија (едносмерна струја)


Автори MUHAMMAD ZULHAM
Школо / Организација SMP N 1 Sedayu
Поставено 31.3.16
Обновено 31.3.16