Virtual Collisions Lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Virtual Collisions Lab
Опис This lab activity uses the Phet simulation to understand the various types of collisions.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Домашна работа, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Collisions, Conservation of Momentum, Momentum
Симулации Судари во механиката


Автори Danny Diamond
Школо / Организација Carpintria High School
Поставено 16.2.16
Обновено 16.2.16