Hooke's Law inquiry lab


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Hooke's Law inquiry lab
Опис This lab uses two PhET simulations to introduce the student to Hooke's Law.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови dynamics, forces, hooke's law, physics
Симулации Hooke's Law (HTML5), ПРУЖИНИ & ТЕГОВИ


Автори Patrick Kaplo
Школо / Организација Windham High School
Поставено 5.11.15
Обновено 5.11.15