Introduction to acids & bases


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Introduction to acids & bases
Опис This is an introductory activity to acids, bases & pH
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови pH acid base
Симулации рН Скала (HTML5)


Автори Donna Brewster
Школо / Организација Beverly High School
Поставено 31.5.15
Обновено 31.5.15