Visualizing Mixing with Sugar and Salt Solutions


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Visualizing Mixing with Sugar and Salt Solutions
Опис This activity was developed for AP Chemistry as an intro to solutions and to relate solutions to molecular geometry.
Предмет Хемија
Ниво Висока школа
Тип Концепт Прашања
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Mixing, dipole, polarity, solution
Симулации Раствори шеќер и сол


Автори Dan Kloster
Школо / Организација Silver Creek High School
Поставено 9.3.15
Обновено 9.3.15