Exploring Gas Laws


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Exploring Gas Laws
Опис A Guided Inquiry activity to explore the gas laws
Предмет Друго, Физика, Хемија
Ниво Висока школа
Тип Guided Activity, Remote Learning, Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Boyle's Law, Charles' Law, Dalton's Law of Partial Pressure, Gay-Lussac's Law, gas laws
Симулации Gas Properties (HTML5)


Автори Ann Baxley
Школо / Организација Walton High School
Поставено 30.1.14
Обновено 25.6.20