Lunar Lander; Let the Force Be With You


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Lunar Lander; Let the Force Be With You
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Траење 90 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови balancing forces, net force, newtons 1st law
Симулации Месечева сонда


Автори Richard Polidoro
Школо / Организација Woodlawn Middle School
Поставено 11.5.12
Обновено 11.5.12