mechanical energy - exploring kinetic and potential energy A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов mechanical energy - exploring kinetic and potential energy
Опис
Предмет Физика
Ниво Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови KE, PE, friction
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори Jackie Esler
Школо / Организација Boulder Valley School District
Поставено 13.4.12
Обновено 13.4.12