Pixel Peeping


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Pixel Peeping
Опис Use a magnifier to examine the pixels of a computer display and see how the display’s colors are created. Thanks to Dan Burns for the idea behind this lab. Classroom teachers using school email addresses can obtain the answer key. Send your request for "Pixel Peeping Answer Key" to [email protected].
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Додипломски - Вовед
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Conceptual Physics Tech Lab, Phyz, color
Симулации Како ги гледаме боите (HTML5), Како ги гледаме боите


Автори Dean Baird, Paul G. Hewitt
Школо / Организација Rio Americano High School
Поставено 15.5.11
Обновено 18.4.22