Natural Selection Lab A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Natural Selection Lab
Опис
Предмет Биологија
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови natural selection, pedigree
Симулации Природна селекција


Автори Melissa Savage
Контакт е-маил msavage@ghchs.com
Школо / Организација Granada Hills Charter High School
Поставено 13.3.11
Обновено 13.3.11