Energy, Forces, and Motion basics A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Energy, Forces, and Motion basics
Опис This uses a Half-pipe context to relate what students see in the winter games to skate boarding.
Предмет Физика
Ниво Висока школа, Средна школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови energy, forces, motion
Симулации Енергија во скејт-паркот


Автори Kristi Goodwin
Школо / Организација C.W. Davis Middle School
Поставено 17.2.10
Обновено 21.2.10