PhET Faraday Simulation


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов PhET Faraday Simulation
Опис This was written as a very self-guided activity for a day that I was to be out, and I had a sub. Therefore, very little "confusion" should occur.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Electricity & Magnetism, Electromagnetism, Generators
Симулации Фарадеева Електромагнетна лабораторија


Автори Nicole Murawski
Контакт е-маил murawskin@royaloakschools.com
Школо / Организација Royal Oak High School
Поставено 15.2.10
Обновено 15.2.10