Determination of Gravitational Acceleration


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Determination of Gravitational Acceleration
Опис Determination of the gravitational acceleration of planets and the Moon based on the period of a pendulum
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови gravity, pendulum, period
Симулации Нишало


Автори Roberto Marrero
Школо / Организација Brentwood High School, Williamson Co, TN
Поставено 11.10.09
Обновено 11.10.09