Rutherford Scattring Simulation A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Rutherford Scattring Simulation
Опис
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови alpha particle, atomic model
Симулации Рутерфордово расејување


Автори Amy Phillip
Контакт е-маил phillipa@limonbadgers.com
Школо / Организација Limon High School
Поставено 12.11.08
Обновено 13.11.08