Probability Plinko A gold star indicates high-quality, inquiry-based activities that follow the PhET design guidelines.


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Probability Plinko
Опис
Предмет Математика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови probability
Симулации Распределба на веројатност


Автори beki toussaint
Контакт е-маил patricia.loeblein@colorado.edu
Школо / Организација csu
Поставено 11.2.08
Обновено 2.9.15