Waves


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Waves
Опис This activity has students explore the basic properties of waves using the Waves on a String simulation. It is a very straigh forward activity.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 30 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Sound, Waves
Симулации Бранови на жица


Автори Robert Kennedy
Школо / Организација Hereford High
Поставено 20.5.07
Обновено 20.5.07