Gas Properties/Buoyancy


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Gas Properties/Buoyancy
Опис For a better understanding of ideal gases and buoyancy.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Heat, Stat Mech, Thermo
Симулации Особини на идеален гас


Автори Gretchen Swanson
Школо / Организација Columbine High School
Поставено 6.5.07
Обновено 18.9.07