Projectile Motion Exploration


Download Или можете да ги преземете сите датотеки како компресирани зип архиви.


Наслов Projectile Motion Exploration
Опис The student will investigate and make sense of all the parameters effecting projectile motion. The student will check the accuracy of the math on which the simulation is based.
Предмет Физика
Ниво Висока школа
Тип Лабораторија
Траење 60 минути
Одговорите се вклучени Не
Јазик Англиски
Клучни зборови Motion
Симулации Движење на проектил


Автори curt miller
Школо / Организација Wheat Ridge High School
Поставено 15.1.07
Обновено 18.9.07